Házi Rebarbarás-citromos limonádé

A nyári melegben az egyik legjobb dolog a házilag készített limonádé. Igyekszem mindig változatosan elkészíteni. A rebarbarás limonádé, az egyik kedves barátnőm specialitása. Én még otthon nem készítettem, úgyhogy épp itt az ideje, és közben veletek is megosztom ennek a hűsítő mennyei italnak a receptjét. Limonádézásra fel!

               

Hozzávalók:

 

A sziruphoz:

500 g rebarbara

5 evőkanál kristálycukor

250 ml víz

A limonádéhoz:

1 citrom leve

1 lime leve

900 ml szódavíz

 

Elkészítés:

Egy edénybe kimérjük a vizet, cukrot, rebarbarát és elkezdjük lassan forralni. Addig főzzük a rebarbarát, amíg megpuhulnak (kb. 15 perc), eközben a folyadék is kezd besűrűsödni, szirupossá válni. Ekkor leszűrjük a szirupot, hagyjuk hűlni. Hozzáfacsarjuk a citromok levét és felöntjük a szódával. Hidegen, jégkockákkal, mentalevelekkel poharakba töltjük.

rebarbaras-citromos-limonade-recept-foto.jpg