Házi parmezános zöldség chips

Nincs is finomabb a tartósítószer és ízfokozóktól mentes, házi, friss, ropogós chipsnél. A gyerekek nagy kedvence. Könnyen, gyorsan kisül, és egészséges alapanyagokból készül. Mennyiségileg is több jön ki belőle, mint ha egy zacskó chipset vásárolnánk, és pénztárca kímélőbb is ráadásul. Készítsetek ti is otthon egy nagy tállal, és nézzetek meg közösen egy jó filmet a családdal.

 

Hozzávalók:


50 g cukkini

60 g sárgarépa

110 g parmezán sajt

1 csipet bors

 

Elkészítés:

A sárgarépát és a cukkinit lereszeljük. Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot.  Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat rakunk a keverékből és 180 C-ra előmelegített sütőben roppanósra sütjük őket, kb. 12-15 perc alatt. Kis tálkákban tálaljuk az elkészült chipseket.

cukkinis-repas-parmezanchips-recept-foto.jpg