Burgonyakrémleves zöldborsóval

Többször készítettem már ezt a receptet, mert egyszerű, gyors és laktató. Kedvünkre variálhatjuk a zöld fűszereket, hiszen ennek a levesnek szinte minden jól áll. Kínálhatjuk reszelt sajttal, pirítóssal vagy levesgyönggyel. 

Hozzávalók:

- 1 bögre fagyasztott zöldborsó

- 6 közepes burgonya

- 1 vöröshagyma

- 1 fokhagyma

- 1 kk. rozmaring

- 1 kk. bazsalikom

- 1 kk. kakukkfű

- 3 ek. tejföl

- 1 ek. vaj

- só, bors ízlés szerint

A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a zöldborsót és együtt dinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük. Ha a burgonya puha, jöhet a turmixolás. Beletesszük a tejfölt és összeforraljuk. Díszíthetjük őrölt borssal, friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

zoldborsos_krumplikrem_leves.jpg

 

További recepteket itt olvashatsz.