Zöldfűszeres gombakrémleves

Őszintén be kell vallanom, hogy a gomba nem tartozik a kedvenceim közé. Ez a recept mégis a füzetemben van, hiszen a zöld fűszereknek köszönhetően finom, pikáns leves lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

1,5 l víz

1 kg gomba

2 dl tejszín

1 gerezd fokhagyma 

1 fej vöröshagyma

fél csokor petrezselyem

1 tk. szárított kakukkfű

1 tk szárított rozmaring

olaj

 só

 bors

A gombát mossuk át, majd pucoljuk meg és vágjuk apróra. A hagymákat kockázzuk fel. A vöröshagymát pároljuk kevés olajon üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. A gombának jól össze kell esnie, ha ez megtörtént, mehet hozzá a víz és a fűszerek.

Amikor már puha a gomba turmixoljuk le krémesre, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.

mushroom-soup-2853285_960_720.jpg

Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel, kínálhatjuk pirítóssal, levesbetéttel.

További recepteket itt olvashatsz.