Illatos pisztáciás keksz

Ez a vaníliától és pisztáciától illatozó keksz tökéletes választás lehet egy piknikre, uzsonnára, vagy egy kedves meglepetésnek. Elkészítése gyerekjáték és szerencsére a végeredmény egy sütis dobozban hetekig eláll.

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 vanília eszencia, vagy aroma

Díszítéshez: porcukor, citromlé, egy marék durvára vágott pisztácia

illatos_pisztacias_keksz.jpg

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, és a szódabikarbónát elkeverem egy tálban. Hozzáadjuk a puha margarint és a vanília aromát /esszenciát és kitartóan összemorzsoljuk a  hozzávalókat.

Az így kapott tésztát kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk és pohárral, vagy közepes méretű kör kiszúróval kekszeket szaggatunk belőle.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva 8 percig sütjük 180 fokon.

3 evőkanál porcukorból, pár csepp citromléből cukormázat készítünk. Megkenjük a kihűlt kekszet tetejét a cukormázzal, végül durvára vágott pisztáciát szórunk rá.

További recepteket itt találsz.