Lazac steak
A lazacot nehéz jól elkészíteni, de mutatok egy receptet ami garantáltam mindenki kedvence lesz! Gyors, egyszerű és nagyon finom!
Hozzávalók:
70 dkg bőrös lazac
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 citrom
só, bors
Elkészítés:
A lazacot jól mossuk meg és egy papírtörlő segítségével töröljük szárazra. Vágjuk fel egyforma szeletekre, majd a bőrös részén 3-4 ferde vágást csináljunk. Ezután Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöljük be. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és bőrös felükkel lefelé rakjuk bele a serpenyőbe a húst és közepes lángon kezdjük el pirítani. A húst addig kell sütni, amíg a húsa a közepéig el nem fehéredik és a bőre nem lesz ropogós. Ez nagyjából 5-10 perc lehet. Ha ez meg van, akkor fordítjuk meg a halat és facsarjuk rá a citrom levét és reszeljük rá a fokhagymát. És ezt is fehéredésig süssük. És már tálalható is frissen, ropogósan!
További receptek itt.